Jigikalastus

Ahvenen ja kuhan kalastuksessa ehkä eniten käytetty menetelmä, perustekniikaltaan yksinkertainen ja helppo oppia. Erilaisia tekniikoita on heittojigaus, dropshot ja vertikaalijigaus. Kaikissa näissä on omat niksinsä, jotka opetamme teille. Jigillä kalastamme ahventa, kuhaa ja haukea sesongin mukaan.

Oikean tekniikan ja paikan osuessa kohdalleen jigaus on todella nautinnollista ja tehokasta, jolloin kalastuksessa pitää muistaa valikointi. Ruokakalat otamme saaliiksi asiakkaan niin halutessa, mutta määrässä noudatetaan kohtuutta. Ruokakalat valitaan ns. välimitasta, eli isot ja pienet kalat laskemme takaisin veteen hoitamaan tärkeää tehtävää kalakantojen ja vesien hoidossa.

jigi2

Jigauksessa käytössä on kevyet välineet, pääsääntöisesti avokelasetteinä. Kelat on kokoluokkaa 20 ja vapoina käytössä ovat jigaukseen varta vasten suunnitellut 6-7 jalkaa pitkät vavat.

Hauen kalastus

Hauen heittokalastus on erittäin suosittu kalastusmuoto, eikä tarvitse ihmetellä miksi. Hauki on vesiemme suurin petokala ja parhaimmillaan jopa yli 10kg hauet tarjoavat unohtumattoman vastuksen siiman päässä. Aivan veneen vieressä vieheeseen iskevän ison hauen otti tuottaa lähtemättömän muiston kokeneellekin kalastajalle.

Hauenkalastuksessa käytössä on avo- tai hyrräkelavirvelit asiakkaiden kokemuksen ja taitotason mukaan. Vieheet ovat isoja, joten välineetkin ovat valikoiman keski-/raskaimmasta päästä. Avokeloissa kokoluokka 40 ja vavat ovat 8-9 jalkaa pitkiä. Vieheinä käytetään Shadejä (iso kumikala), jerkkejä, spinnerbaitteja yms. isohkoja vieheitä.

webbi galleria 4

Annamme käyttöönne laadukkaat kalastusvälineet ja opetamme kulloinkin valittuun kalalajiin ja kalastusmuotoon soveltuvat tekniikat. Olipa kyseessä heittojigaus, pohjapainojigaus (dropshot), vertikaalijigaus tai hauen kalastus.

Avovesikauden sesongit

Hauki ja ahven: Käytännössä koko avovesikauden ajan jäiden lähdöstä jäiden tuloon. 

Kuha: Touko – kesäkuu ja hyvä mahdollisuus koko avovesikauden ajan.